OM MARX ARKITEKTUR

KONTAKT

START

UTSTÄLLNINGAR

KONST

BÖCKER

UTMÄRKELSER

VILLA - Saltarö


I utformandet av villan på Saltarö har tomtens kuperade karaktär utnyttjats så att huset hänger över kanten från den högsta punkten och står på pelare. Under huset får huset en carport. Samtidigt flyttas huset från den lilla platta yta som finns högst beläget på berget, den ända delen av tomten som inte är starkt kupperad. Huset har 2 sovrum, ett sovrum med ett sovloft för de två barnen och ett gästrum. På taket av huset finns en takterass som nås via en spiraltrappa från husets trädäck.

En skorstensstock rymmer två kaminers rökgångar varav en av dessa är uppe på takterassen och den andra i vardagsrummet. Vardagsrummet är organiserat tillsammans med köket i en öppen planlösning. I denna öppna lösning definieras olika rumsligheter på flera sätt. Genom olika golvmaterial skapas ett kök i rummet. Spiraltrappan tillsammans med skorstensstocken delar köket från vardagsrummet och en lekhörna vid skjutdörren mot soldäcket på husets privata baksida. Mot vattnet över husets matplats och vardagsrum är taket högre och avgränsar dessa två mot resten av öppenheten. Den arkitektoniska kroppen har vridits och dess gavel är fasad så att två delar av huset vetter mot vattnet. Huset uppfördes tyvär alldrig trots långt gången projektering pga att ekonomin inte gick ihop sig för kunden.

Villa på värmdö, illustration hus från vattnet
Villa på värmdö, illustration kök, öppen planlösning
Villa på värmdö, plam 0 / parkeringsplan
Villa på värmdö, plan 1
Illustration
Villa på Ingarö, sektion
Villa på värmdö, rendering fasad mot trädgård
Villa på värmdö, illustration Uppifrån
Villa på värmdö, rendering vardagsrum, öppen planlösning
Villa på värmdö, illustratin altandörr mot trädgård
Villa på värmdö, illustration hus på pelar med parkering under
Villa på värmdö, rendering mot entré
Villa på värmdö, befintligt hus